BACK

Σορμπέ τριαντάφυλλο

Ρομαντική γεύση για ρομαντικές στιγμές. Σκεφθείτε όμορφους τρόπους να γαρνίρετε αυτό το δροσερό επιδόρπιο για να το απογειώσετε και σε εμφάνιση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

220 γρ. ροδοζάχαρη
χυμό και ξύσμα λεμονιού
4 μεγαλες χούφτες ροδοπέταλα
μερικές στάλες γλυκερίνη

 

Οδηγίες:

1. Βράζουμε 2 ποτήρια νερό (400-500 ml) με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά επί 3-4 λεπτά μετά την πρώτη βράση.

2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα ροδοπέταλα, πιέζοντας δυνατά με ξύλινο κουτάλι, ώστε να διαβραχούν καλά.

3. Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και φυλάσσουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

4. Σουρώνουμε το αρωματισμένο σιρόπι, που έχει πάρει ένα σκούρο κίτρινο, αντιπαθητικό χρώμα.

5. Προσθέτουμε μερικές στάλες γλυκερίνη, δηλαδή μέχρι ένα κουταλάκι της σούπας, και το χυμό ενός λεμονιού. Βλέπουμε τώρα πως το σιρόπι μας χρωματίστηκε έντονα ροζ.

6. Ανεβάζουμε την ψύξη του καταψύκτη στο μέγιστο, αδειάζουμε το σορμπέ μας σε ένα μεταλλικό δοχείο και καταψύχουμε για 1 ώρα.

7. Βγάζουμε από τον καταψύκτη και χτυπάμε με το σύρμα τη γρανίτα, σπρώχνοντας τους κρυστάλλους από τα τοιχώματα και τον πυθμένα του δοχείου προς το εσωτερικό. Παγώνουμε για ακόμα 40 λεπτά.

8. Επαναλαμβάνουμε την ανάμειξη των κρυστάλλων 2-3 φορές ανά 30 λεπτά, ώστε η γρανίτα μας να γίνει αφράτη. Επαναφέρουμε το δείκτη της κατάψυξης στο κανονικό.

9. Βγάζουμε από την κατάψυξη τη γρανίτα 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μοιράζουμε σε ποτήρια με πόδι και προσφέρουμε.

Tips

Προσοχή, να είστε σίγουροι ότι τα ροδοπέταλα που χρησιμοποιείτε δεν έχουν ψεκαστεί.