BACK

Παστός βακαλάος ή μπακαλιάρος με πράσα, αγριόχορτα και λαχανικά

Νόστιμο ψάρι που μπορεί επίσης να είναι μπακαλιάρος ή γαλέος με λαχανικά και μυρωδικά. Ένα πιάτο που συνδυάζει τα θαλασσινά με τις γεύσεις της γης! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι ή και πατάτες στα λαχανικά σας, αλλά και απλώς να βράσετε το ψάρι, χωρίς να το τηγανίσετε, ώστε να γίνει το πιάτο σας πιο ελαφρύ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φύλλο μπακαλιάρου παστού ή 1 κιλό γαλέο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μάτσο φρέσκα πράσα
1 μεγάλο μάτσο μάραθα (ή μαϊντανό και σέλινο)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 λάχανο μικρό, ψιλοκομμένο
2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. αλεύρι
πιπέρι

Οδηγίες:

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζουμε σε άφθονο νερό που αλλάζουμε 5-6 φορές για 12 ώρες.
  • Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε.

2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι.

3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα και βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 35 λεπτά.

4. Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνουμε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνουμε τον τηγανιτό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύουμε καθόλου, απλώς πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 10 ακόμα λεπτά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: