BACK

Πράσινη σαλάτα εποχής με στήθος πάπιας

Μια πραγματικά gourmet σαλάτα, που περιλαμβάνει ωστόσο ταπεινά υλικά, αν εξαιρέσουμε ίσως την όχι και τόσο συνηθισμένη πάπια.

Αν θέλετε μια πιο οικονομική ή απλή εκδοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου, ωστόσο η πάπια δίνει άλλη αίσθηση και άλλο επίπεδο στο πιάτο σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 μαρούλι
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο

1 ματσάκι ρόκα
½ πακέτο άσπρα μανιτάρια φρέσκα
1 φλ. λαρδί (σε κύβους από καπνιστό ρολό)
1 λεμόνι
2 φλ. κόκκινο κρασί
4 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σαλατικά μας.
  • Κόβουμε σε πολύ ψιλές φέτες τα φρέσκα μανιτάρια μας τ’ αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με άφθονο λεμόνι - θα τα χρησιμοποιήσουμε ωμά και δεν θέλουμε να μαυρίσουν.
  • Κόβουμε σε αρκετά λεπτές λωρίδες το φιλέτο της πάπιας (μήκος 6 εκ. και πάχος 1 εκ. περίπου).
  • Τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο κόκκινο κρασί για 15-20 λεπτά.
  • Σπάμε το ρόδι. Το μισό καρπό τον στύβουμε, τον άλλο μισό τον ξεφλουδίζουμε και ξεχωρίζουμε τα σπόρια.

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε το λαρδί να ροδίσει μέχρι να πιάσει καλά από παντού.

2. Ενώνουμε σε μια σαλατιέρα τα σαλατικά μας, μαδημένα με το χέρι.

3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, όπως είναι με το λεμόνι και τα ροδισμένα λαρδάκια.

4. Βάζουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο από το ξίδι μας.

5. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα με ξύλινες κουτάλες ή ακόμα καλύτερα με τα χέρια.

6. Βάζουμε τα φιλετάκια της πάπιας να ροδίσουν σε λίγο λάδι, για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε όσο ψήνονται.

7. Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξίδι και προσθέτουμε το σουρωμένο χυμό από το ρόδι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

8. Ανακατεύουμε την πάπια στη σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη λιγοστή σάλτσα του τηγανιού μας.

9. Σκορπίζουμε από πάνω το μαδημένο ρόδι και σερβίρουμε.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: