BACK

Πράσινο τσάι με μέντα

Το πράσινο τσάι όχι μόνο ταιριάζει , αλλά γίνεται και πολύ γευστικότερο με τη μέντα. Μπορούμε να πιούμε το ρόφημα παγωμένο, βάζοντας μερικά παγάκια στην τσαγιέρα μετά την παρασκευή του. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.3 (3 votes)

Συστατικά:

2 κ.σ.  πράσινο τσάι
2 κ.σ. ζάχαρη
15-20  φρέσκα φύλλα μέντας
6 φλ. βρασμένο νερό
λίγη πορτοκαλόφλουδα ή 1 κ.γλ. ανθόνερο

Οδηγίες:

1. Αδειάζουμε το πράσινο τσάι σε μια τσαγιέρα.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα φύλλα μέντας και την πορτοκαλόφλουδα ή το ανθόνερο.

3. Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, το αδειάζουμε στην τσαγιέρα. Ανακατεύουμε το μείγμα και αφήνουμε τα φύλλα του τσαγιού να εμποτιστούν καλά για 10 - 15 λεπτά.

 

Tips

Προσθέτοντας λίγη σόδα το αφέψημα θα γίνει αναβράζον!