BACK

Πέννες με κουνουπίδι, κάπαρη και κουκουνάρι

Ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει μια ενδιαφέρουσα σαλάτα κουνουπιδιού με ζυμαρικά και τη μετατρέπει σε χορταστικό, πρωτότυπο φαγητό!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. πέννες
1 κουνουπίδι περίπου 300 γρ
50 γρ. κουκουνάρι
4 γαρύφαλλα
½ φλ. κάπαρη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης

Οδηγίες:

  • Πλένουμε καλά και κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.

1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει  ρίχνουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγιζουμε καλά.

2. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό.

3. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κουκουνάρι, προσθέτουμε το κουνουπίδι, την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.

4.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ρίχνουμε το μαϊντανό και λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν είναι πολύ στεγνά.

Σερβίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.