BACK

Πατάτες με κρασί και σαφράν

Πολύ φινετσάτο, αρωματικό και ελαφρύ πιάτο για να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή πουλερικά, που όμως με μια δροσερή σαλάτα ή με λίγο καλό τυρί μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό κυρίως.  Γι' αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε μικρές πατάτες, αυτές που είναι σαν μεγάλα καρύδια. Αν δεν βρίσκετε τόσο μικρές και χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες, βάλτε τες προηγουμένως να πάρουν δυό - τρείς βράσεις σε νερό που κοχλάζει. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό μικρές πατάτες
20 25 στίγματα σαφράν μουλιασμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί μοσχάτο
1 κ.γλ. μπαχάρι σε κόκκους
λίγο λάδι
λίγο μαυροκούκι για πασπάλισμα
αλάτι

Οδηγίες:

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. 

2. Βάζουμε τις πατάτες σε μια στρώση  να τηγανιστούν.

3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα.

4. Ανασηκώνουμε τις πατάτες με μιά ξύλινη σπάτουλα, για να μην κολλήσουν.

5. Όταν μαλακώσουν, αλατίζιουμε, βάζουμε το μπαχάρι, το κρασί και το σαφράν και αφήνουμε ανοικτό το τηγάνι ανακατεύοντας κάθε τόσο.

6. Όταν εξατμιστεί το κρασί, βγάζουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.