BACK

Μανιτάρια με ντομάτα, δεντρολίβανο και σκόρδο

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας. Το ρόλο της σαλάτας, του ορεκτικού ή του συνοδευτικού.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

2 μέτρια κρεμμύδια λεπτοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, τριμμένες
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
αλάτι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο

Οδηγίες:

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε δυο κουταλιές λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθεί το υγρό και να σχηματισθεί μια πυκνόρρευστη σάλτσα.

3. Σκουπίζουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση.

4. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν.

5. Τα τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο λάδι.

6. Προσθέτουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10 ακόμη λεπτά.

Τρώγονται κρύα ή ζεστά.

Tips

Από μόνο του αυτό το πιάτο είναι νηστίσιμο και χορτοφαγικό, αλλά μπορεί να ταιριάξει πολύ ωραία με ψητό κοτόπουλο ή και ψάρι.