BACK

Σπιτική γρήγορη Μαγιονέζα

Μαγιονέζα η βασίλισσα της κουζίνας σπιτική με απαράμιλη γεύση και βελούδινη υφή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (5 votes)

Συστατικά:

• 2 κρόκους αυγών  (βιολογικά κατά προτίμηση)
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 300 ml ηλιέλαιο
• 1 κ.σ. λευκό ξίδι
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 πρέζα  αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τους βάζουμε  σε ένα γυάλινο μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις καλά με τόν αυγοδάρτη.
Ανακατεύοντας συνεχώς απαλά ρίχνουμε το ηλιέλαιο με λεπτή ροή.
Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι το ξίδι και το αλατοπίπερο λίγο-λίγο .
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο υλικό αλάτι πιπέρι ή λεμόνι σύμφωνα με τα γούστα μας.
Συνεχίζουμε το κτύπημα  ανακατεύοντας δυνατά για να πήξει και να γυαλίσει καλά η μαγιονέζα.
Τη διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.


Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε περίπου ένα βαζάκι 400 γραμ. μαγιονέζα.

Tips

Τα ασπράδια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο μεχρι και μία εβδομάδα για να φτιάξουμε μαρέγκα γίνετ πολύ καλύτερη.αι