BACK

Γεμιστό κουνέλι με μυζήθρα

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο υγιεινά και με λιγότερα λιπαρά, αλλά και από τα πιο νόστιμα.

Αυτή η μαρινάδα του δίνει πλούσια αρώματα και το μαλακώνει αρκετά.

Ζητήστε από το χασάπη σας να αφαιρέσει τα εντόσθια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

1 κουνέλι μεσαίου μεγέθους (γύρω στο 1 1/2 κιλό)

Για τη μαρινάδα
2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κ.γλ. κοπανισμένοι κόκκοι πιπεριού

Για το μαγείρεμα του κουνελιού
2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση
2 φλ. μαλακή μυζήθρα
2 κ.γλ. ξερό θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Ξεπλένουμε καλά το κουνέλι και εσωτερικά. Το βάζουμε σε μια γαβάθα με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, περιχύνοντάς το κατά διαστήματα με τη μαρινάδα. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε.

Αναμειγνύουμε τη μυζήθρα και τα μυρωδικά, λειώνοντάς τα με ένα πιρούνι.

Γεμίζετε το κουνέλι με το τυρί και το ράβουμε καλά με μια χοντρή βελόνα και μια δυνατή κλωστή.

Τρίβουμε το κουνέλι από έξω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Το τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει και προσθέτουμε τη μαρινάδα μαζί με ένα φλιτζάνι νερό.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε το κουνέλι για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει, γυρνώντας το μια φορά και περιχύνοντάς το με το ζωμό κάθε 15 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

Tips

Ένα κρητικό Κοτσιφάλι είναι ο απόλυτος συνδυασμός!
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: