BACK

Κεμπάμπ λαχανικών με πικάντικη σάλτσα

Κεμπάμπ για χορτοφάγους! Νόστιμο και πολύχρωμο, ιδανικό για ανοιξιάτικες μέρες και καλοκαιρινά βράδια που θέλουμε κάτι ελαφρύ! Η μαρινάδα μας μπορεί να γίνει όσο πικάντικη θέλουμε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα
3 μεγάλα καρότα
16 μικρές πατατούλες
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι
12 ολόκληρα μέτρια μανιτάρια

Για τη σάλτσα
1 φλ. τσαγιού λάδι
1/3 φλ. τσαγιού ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 ½ κ.γλ.  πολύ καυτερή μουστάρδα (Ντιζόν)
1 κ.γλ.  ξερό βασιλικό
1 κ.γλ.  ρίγανη
½ κ.γλ.  δενδρολίβανο
½ κ.γλ.  ξερή μαντζουράνα
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα κόβουμε σε κύβους όπως το κρέας για σουβλάκια.

Τα κρεμμύδια τα κόβουμε στα 4 και τα ξεχωρίζουμε. Τα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα ή, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας για τη μαρινάδα.


Βράζουμε τους κύβους της μελιτζάνας σε ελάχιστο νερό για 2 λεπτά και τους στραγγίζουμε.Βράζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε ελάχιστο νερό για 6 περίπου λεπτά.

Επίσης βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά), και όταν κρυώσουν λίγο τις κόβουμε στη μέση.

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

 Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή καλύτερα μέχρι την άλλη μέρα.

 Φυλάμε τη σάλτσα στο μπολ.

Περνάμε τα λαχανικά σε καλαμάκια για σουβλάκι προσέχοντας να υπάρχουν όλα τα είδη λαχανικών σε κάθε σουβλάκι. Τα ψήνουμε στη σχάρα για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα και αλείφοντας τα με τη σάλτσα.

Aλατίζουμε ελαφρά πριν από το σερβίρισμα. Συνοδεύονται με πιλάφι.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο τυρί ενδιάμεσα.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: