BACK

Καβούρι με σάλτσα μαύρων φασολιών και τζίντζερ

Η σάλτσα των μαύρων φασολιών είναι από τις πιο νόστιμες σάλτσες που μπορείτε να δοκιμάσετε! Το μόνο δύσκολο σ' αυτό το πιάτο είναι η προετοιμασία των καβουριών. Ωστόσο αν τα καταφέρετε θα έχετε μαγειρέψει από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά κινέζικα πιάτα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

4 καβούρια
1 μέτριο κρεμμύδι
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.γλ. ψιλοκομμένα μαύρα φασόλια κονσέρβας
½ φλιτζάνι λάδι
1 κ.γλ. σκόρδο
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. σόγια σος
1/3 φλ. νερό
2 κ.γλ. κορνφλάουρ

Οδηγίες:

Αφαιρούμε την κοιλιά των καβουριών. Αφαιρούμε και το κέλυφος από το μπροστινό μέρος του κάβουρα. Πετάμε τον γκρίζο, ινώδη ιστό. Πλένουμε τα καβούρια πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση, χωρίς να τα διαλύσουμε. Σπάμε τις μεγάλες δαγκάνες με σφυράκι. Κόβουμε τα λαχανικά σε λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια των καβουριών για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

Σουρώνουμε το λάδι και βάζουμε 2 κουταλιές από αυτό στην κατσαρόλα.

Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα μαύρα φασόλια, το σκόρδο και το τζίντζερ για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα λαχανικά. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας διαρκώς για να μην αρπάξει, για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε και τα καβούρια.

Ανακατεύουμε τη σόγια σος, το νερό και το κορνφλάουρ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.