BACK

Φιλέτο μοσχαρίσιο

Το φιλέτο είναι το καλύτερο κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος και αναδεικνύεται από την απλότητα αυτής της συνταγής.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

4 ωραία χοντρά φιλέτα, 250 γρ. περίπου το καθένα
1 κ.σ. λάδι
αλάτι & χοντροκομμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Στην πραγματικότητα το πιάτο αυτό είναι μια πρόταση σερβιρίσματος ώστε να μην αδικήσετε και να μη βαρύνετε με περιττά το εκλεκτό αυτό κρέας.

Το καλύτερο ψήσιμο για ένα τέτοιο φιλέτο  θα πρέπει στο πλάι του να μας δείχνει 3 ισότιμα στρώματα: 1 σκούρο, 1 κόκκινο, 1 σκούρο.

Αν προτιμάτε πιο ωμό το κρέας  μπορεί να υπάρχουν δύο στρώματα κόκκινα ανάμεσα στα δύο σκούρα, που ως εκ τούτου θα είναι λεπτότερα.

 

Εκτέλεση

Τυλίγουμε τα φιλέτα στο χοντροτριμμένο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε πολύ πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα  βαρύ μαντεμένιο τηγάνι.

Μ' ένα πινέλο, αλείφουμε γρήγορα το τηγάνι με λάδι.

Τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα και τ' αφήνουμε να ψηθούν σε τρία ισότιμα μέρη: σκούρο, κόκκινο, σκούρο, γυρίζοντας το κρέας κι απ' τις δύο μεριές, προσέχοντας να μην το τρυπήσουμε και χάσει τους χυμούς του. Αλατίζουμε.

Σερβίρουμε δίπλα σε πράσινη σαλάτα και πλαισιώνουμε με μικρά ντοματάκια.

Tips

Συνοδεύστε με πουρέ από σέλινο ή σοταρισμένες ρέβες, λεπτοκομμένες ψητές πατάτες και το εκλεκτότερο κόκκινο κρασί.