BACK

Γιουβέτσι Χταποδιού

Το γιουβέτσι αυτό γίνεται και χωρίς λάδι αλλά και με κόκκινο κρασί αντί για νερό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

2 μελιτζάνες
4 μικρά κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
250 γρ μπάμιες ή πράσινα φασόλια (προαιρετικά)
4 τομάτες
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
3 μικρά κρεμμύδια χονδροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 χταπόδι ή 1 κιλό σουπιές
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Μπαχάρι
Μακαρόνι κοφτό ή κριθαράκι ή πλιγούρι
 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, όπως θα φτιάχναμε ένα κλασικό τουρλού, τσιγαρίζοντάς τα στο λάδι, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες.

Όταν έχουν όλα τσιγαριστεί, τα φουρνίζουμε με το λάδι τους για 1 ½ ώρα σε βαθύ ταψί και μέτριο φούρνο, αφού προηγουμένως προσθέσουμε το χταπόδι κομμένο σε ροδέλες, λίγο νερό (ενδέχεται να χρειαστεί και άλλο) και, 15 λεπτά πριν το τέλος, τα ζυμαρικά ή το πλιγούρι.

 

Από το βιβλίο Νόστιμον Νηστίσιμον του Αλέξανδρου Γιώτη

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Tips

Αν το χταπόδι είναι μεγάλο, θέλει πριν προστεθεί στη βασική συνταγή, πέρασμα από νερό με ξίδι και αρωματικά, χωρίς να βράσει τελείως.