BACK

Φριτάτα με σύγκλινο

Εδώ ο σεφ Τσανακλίδης μας χαρίζει μια εύκολη συνταγή για ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι που συνοδεύει άψογα και ούζο και τσίπουρο

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

3 αβγά
1 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. σπανάκι 
100 γρ. φέτα 
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι
100 γρ. σύγκλινο
2 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε τηγάνι με μεταλλική λαβή (κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά σε κομματάκια, το σύγκλινο σε κυβάκια και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνια.
Από πάνω τρίβουμε φέτα σε χοντρά κομμάτια.
Αφήνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά στη φωτιά και στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να ολοκληρώσετε το ψήσιμο της φριτάτας στο τηγάνι αρκεί με τη χρήση ενός πιάτο να την αναποδογυρίσετε προσεκτικά ώστε να συνεχίσετε το ψήσιμο και από την πάνω πλευρά.