BACK

Φρικασέ με αρνί και καυκαλήθρες

Το αρνί ταιριάζει απόλυτα με τις καυκαλήθρες και φτιάχνουν ένα υπέροχο φρικασέ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (3 votes)

Συστατικά:

1 κιλό αρνί (μπούτι)
½ κούπα ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι άνηθος
3 μαρούλια χοντροκομμένα σε λωρίδες
2 αβγά
χυμός από 2-3 λεμόνια

 

Οδηγίες:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.

Το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε ένα ματσάκι καυκαλήθρες και ένα ματσάκι άνηθο.

Τα γυρίζουμε δύο βόλτες, ρίχνουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μαρούλια. Τα ζεματάμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα.

Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό. Ελέγχουμε την ποσότητα του νερού.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Όταν τελειώσει το βράσιμο, κλείνουμε τη φωτιά και τα αβγοκόβουμε.