BACK

Φλογέρες με αρωματικά χόρτα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας ή ½ κιλό χειροποίητη ζύμη
1 ½ κιλό χόρτα ψιλοκομμένα: σπανάκι, λάπαθο, καυκαλήθρες, σέσκουλα, κ.λ.π
1/3 ματσάκι μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
μαύρο πιπέρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κιλό ρύζι νυχάκι (πλυμένο)
1 πράσο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
½ ποτήρι ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Υλικά για τη ζύμη
½ κιλό μαλακό αλεύρι
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο νερό

Οδηγίες:

Αλατίζουμε τα χόρτα, τα τρίβουμε με τα χέρια μας και τα στύβουμε. Τρίβουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα των χόρτων. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια κατά μήκος και, πριν χρησιμοποιήσουμε κάθε κομμάτι, το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Εάν έχουμε χειροποίητη ζύμη, ανοίγουμε φύλλα διαστάσεων 10 Χ 10 εκ. περίπου. Στη συνέχεια αλείφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα των χόρτων στην κορυφή κάθε φύλλου και το απλώνουμε ώστε να καλυφθεί το μισό φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας 2 εκατοστά κενό από τις άκρες.

Τυλίγουμε σε ρολό και, όταν έχουμε τυλίξει το μισό, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και συνεχίζουμε το τύλιγμα.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200° C) για 1 ώρα περίπου.

 

Tips

Ταριάζουν με βαρελίσιο άσπρο κρασί.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: