BACK

Φιλέτο με αντσούγιες, κόκκινο κρασί & ρόκα

Το γνωστό μας φιλέτο με μία σάλτσα πρωτότυπη αλλά πολύ γευστική.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξεραμένη ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο χωρίς φλούδα, κομμένες στα 2
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
8 φιλετάκια αντσούγιας, στραγγισμένες & λιωμένες
4 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο, 225 γρ. το καθένα
200 ml κόκκινο κρασί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ρόκα σαλάτα για 4 άτομα

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε τo λάδι μαζί με 50 γρ. βούτυρο σ ένα μεγάλο τηγάνι.

Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ανακατεύετε και τo αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσέξτε μόνο να μην κάνει κρούστα.

Προσθέτετε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τη ρίγανη. Ανακατεύετε πάλι και θα δείτε ότι έχετε κάνει μια λιπαρή καφέ σάλτσα.

Μην απογοητεύεστε όμως. Έτσι πρέπει να φαίνεται. Εξάλλου η εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση. Συνεχίζετε κανονικά λοιπόν και βγάζετε τη σάλτσα από το και τσιγαρίζετε το κρέας και από τις δύο πλευρές στο υπόλοιπο βούτυρο.

Όταν γίνει το φιλέτο ανάλογα με το γούστο σας, ρίχνετε μέσα το κρασί και ξαναβάζετε την υπόλοιπη σάλτσα μέσα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε το κρέας να ρουφήξει τις μυρωδιές από όλα τα υλικά.

Ρίχνετε λίγο αλάτι (προσοχή οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και λίγο πιπέρι και μ' ένα πιρούνι πετάτε το σκόρδο. Όταν το φιλέτο είναι όπως το αγαπάτε, το κόβετε σε λωρίδες.

Για να το σερβίρετε, απλώνετε λίγη ρόκα σε κάθε πιάτο και το καλύπτετε με το κομμένο φιλέτο.

Τέλος, το περιχύνετε με τη σάλτσα. Τώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή παρέα, τo αγαπημένο σας ψωμί και ένα καλό κόκκινο κρασί.