BACK

Φιλετίνια γαλοπούλας με σάλτσα ούζου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

2 στήθη γαλοπούλας (ψαχνό) ή φιλέτα από μπούτια
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί,
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι,
1/3 του φλιτζανιού ούζο

Για το ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι του καφέ ρύζι jasmine
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκια ντομάτα, από την οποία έχουμε βγάλει τα σπόρια κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

Οδηγίες:

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου. Αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τη γαλοπούλα, γυρίζοντας τη μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσει παντού. Σβήνουμε με κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Δεν θέλει πάνω από 8-10 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε σκεπασμένο για να μην κρυώσει.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το κρέας ξανά. Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ούζο και με πολλή προσοχή το φλαμπάρουμε για να κάψουμε το αλκοόλ. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το ρύζι
Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει, αλατίζουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Όταν απορροφήσει όλο το νερό και η επιφάνεια του είναι σαν λακκούβες, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα την ντομάτα και το μαϊντανό.

Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο Ex Party για την παραχώρηση της συνταγής.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: