BACK

Ζωμός από κοτόπουλο

Ο σπιτικός ζωμός κοτόπουλο θα μετατρέψει όλα τα μαγειρευτά σας και θα τους δώσει την γεύση και το άρωμα από τα παλιά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

3 κιλά κόκαλα από κοτόπουλο
10 lt νερό
1 1/2 φλ. ξηρό άσπρο κρασί
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 καρότο σε κομματάκια
1 κλωνάρι σέλινου, σε κομματάκια
8 κόκκους από μαύρο πιπέρι
4 μίσχους μαϊντανού
2 φύλλα δάφνης

Οδηγίες:

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε αν χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό στη μαγειρική μας.

Για να διατηρήσουμε το ζωμό φρέσκο, τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 2-3 μέρες.

Μετά από αυτό το διάστημα θα πρέπει να τον ξαναβράσουμε για να διατηρηθεί 2-3 μέρες ακόμα.

Μπορούμε επίσης να τον βάλουμε στην κατάψυξη και μάλιστα μέσα σε παγοθήκες, ώστε να χρησιμοποιούμε κάθε φορά ακριβώς όσο χρειαζόμαστε!

 

Εκέλεση

Βάζουμε τα κόκαλα του κοτόπουλου σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες.

Βγάζουμε τον αφρό από τον ζωμό με κουτάλα, ενώ αυτός βράζει κι έτσι ο ζωμός θα μείνει καθαρός.

Στραγγίζουμε μέσα από τρυπητό.

Τον αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το στερεοποιημένο λίπος από την επιφάνεια.