BACK

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι

Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της και το σπιρτόζικο τελείωμα της που οφείλεται στο τζίντζερ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (17 votes)

Συστατικά:

600 γρ καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας
1/2 κουτ. γλυκού   τζίντζερ
1/2 κούπα λάδι
1 κουτ. γλυκού  μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτια
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ  μέχρι να γίνει μία κρέμα βελουτέ.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.

 

 

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: