BACK

Ταλιατέλες με σολομό, κρέμα τυριού και μπρίκ

Ένα πιάτο με πολύ φινετσάτες γεύσεις σε συνδυασμό. Ο νόστιμος σολομός, με την απαλότητα της κρέμας τυριού και τα αρώματα από το κρασί, συνοδεύουν πένες ή ό,τι άλλο ζυμαρικό επιλέξουμε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ φρέσκιες ταλιατέλλες ή άλλο ζυμαρικό
3 φέτες φιλέτο φρέσκου σολομού κομμένα σε μπουκίτσες
1/2 φλ. τσαγιού μπρίκ
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
400 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
4 - 5 κόκκους πράσινου πιπεριού

 

Οδηγίες:

1. Αχνίζουμε το σολομό με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το κρασί και το βασιλικό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα.

3. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε το σολομό στην πιατέλα που θα τον σεβίρουμε.

4. Στο ίδιο τηγάνι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τους κόκκους του πιπεριού.

5. Περιχύνουμε το σολομό με τη σάλτσα τυριού.

6. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στην πιατέλα με το σολομό και σκορπίζουμε από πάνω το μπρίκ.