BACK

Σπιτικός γαύρος μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο

Ένας σπιτικός φρέσκος μαριναρισμένος γαύρος είναι ο καλύτερος μεζές για τα ούζα και τα τσίπουρα του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

1 κιλό γαύρος
500 γρ. χοντρό αλάτι
200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας
200 ml λάδι
κόκκους πιπέρι
​20 ντοματίνια
​3 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το γαύρο, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ.
Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε να στραγγίξει. 
Τον βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για μία ώρα περίπου.  
Στην συνέχεια τον βγάζουμε από το αλάτι τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι με μπόλικο καλό ξύδι για 2 ώρες περίπου.
Στην συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό  και τον βάζουμε για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με τα κομμένα ντοματίνια,  κάπαρη και καπαρόφυλλα Σαντορίνης.