BACK

Σάλτσα πέστο Pesto Genovese

Κουκουνάρια, βασιλικός, ελαιόλαδο, και μία καλά ωριμασμένη parmigiano reggiano, είναι ο μυστικός συνδυασμός για τη σάλτσα σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Το ιταλικό πέστο αποτελεί μια σταθερή αξία, το φτιάχνεις πρακτικά σε πέντε κινήσεις και το αποτέλεσμα ποτέ δεν απογοητεύει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (6 votes)

Συστατικά:

4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από το πράσινο βλαστάρι
40 φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
200 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό γουδί, λιώστε το σκόρδο σε πουρέ μαζί με 1 πρέζα αλάτι ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ.
Προσθέστε το βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε την παρμεζάνα, μετά σιγά-σιγά το λάδι σε συνεχή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς με το γουδοχέρι, όπως φτιάχνετε μαγιονέζα.
Δουλέψτε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πολτός.

Δοκιμάστε και εάν χρειάζεται αλατοπιπερώστε.
Χρησιμοποιήστε το πέστο αμέσως ή μεταφέρετε το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι  και καλύψτε το με ελαιόλαδο.  

Tips

Εκτός από σάλτσα για κάθε είδους πάστα η σάλτσα πέστο είναι υπέροχη αν την ανακατέψετε σε ριζότο λίγο πριν το σερβίρετε. Συνδυάζετε και σε πολλές όμως άλλες συνταγές ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως νοστιμότατο ντιπ.