BACK

Σαλάτα άσπρης μελιτζάνας με χταπόδι

Μία ευφάνταστη συνταγή, ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

4 άσπρες μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
2 τομάτες μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 δοντάκια σκόρδο
ρίγανη
λάδι και ξίδι
ένα χταποδάκι μικρό βρασμένο και μαριναρισμένο σε λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, για λίγες ώρες

Οδηγίες:

1. Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τρυπήστε τις και τοποθετήστε από ένα δοντάκι σκόρδο σε κάθε μία. Όταν μαλακώσουν, κόψτε λιγότερο από το μισό τους, έτσι ώστε να μπορούμε να τις αδειάσουμε.
2. Δουλέψτε με ένα πιρούνι λίγο τον πουρέ της μελιτζάνας, με λάδι και ξίδι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
3. Γεμίζουμε με αυτά τις μελιτζάνες, ρίξτε επάνω τους λίγο λάδι και σερβίρετέ τις με ένα κλωναράκι μαϊντανό.