BACK

Ψητός σολομός με σπαράγγια και λάιμ

Ο ψητός σολομός με τα σπαράγγια έχουν μία ιδιαίτερη σπιρτόζικη γεύση που την παίρνουν από το μαγικό τζίντζερ που μεταμορφώνει ωραία τα περισσότερα φαγητά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (10 votes)

Συστατικά:

4 φιλέτα σολομού περίπου 250 γρ. το καθένα

500 γρ. σπαράγγια

2 κ.γ. φασκόμηλο

2 κ.γ. τζίντζερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα

χυμό από 1 λάιμ

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τον σολομό και τον στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε σε ένα τεφάλ τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά τζίντζερ και 1 κουταλιά φασκόμηλο, για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά πάντα όμως στην αρχή με το δέρμα από την κάτω μεριά.

Αφού ψηθούν τα ψάρια μας ρίχνουμε μέσα στο τεφάλ τα σπαράγγια μας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το μισό χυμό λάιμ, το φασκόμηλο και ελάχιστο νερό για να τα ζεματίσουμε.

Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε τα σπαράγγια τα στρώνουμε σε μία πιατέλα τοποθετούμε από πάνω τον σολομό ρίχνουμε το υπόλοιπο λάιμ και  με ένα κουταλάκι το βαλσαμικό ξύδι.

Γαρνίρουμε με λεπτοκομμένες φέτες λάιμ.