BACK

Πως φτιάχνουμε την τέλεια Μαρέγκα

Φτιάξτε την τέλεια μαρέγκα για να έχετε την απόλυτη βάση για Pavlova ή Mont Blanc

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

100 γρ. ασπράδια περίπου από 3 αυγά 
100 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική​
100 γρ.ζάχαρη άχνη​
1  βανίλια​
1 κ.γ.  χυμό λεμόνι

Οδηγίες:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και το λεμόνι σε σφιχτή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθετουμε σιγά-σιγά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και την βανίλια ανακατεύοντας καλά με μια σπατουλα.

Σε μια λαμαρίνα βάζουμε την λαδόκολλα και με ένα κορνε ή μια κουτάλα δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση περίπου 30 εκ  με ανασηκωμένα τοιχώματα ώστε να δημιουργηθεί μία λακούβα στην μέση για να βάλουμε μετά εκεί τις φράουλες με την σαντυγί.

 




Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φουρνο στους 100-120 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.

Κλείνουμε τον φούρνο ανοίγουμε λίγο την πόρτα και αφήνουμε την μαρέγκα να κρυώσει σιγά σιγά.

Έτσι θα γίνει τραγανή.