BACK

Πλεξούδα χοιρινή με σάλτσα από πετιμέζι

Η Μυρσίνη Λαμπράκη μας δίνει μια πρωτότυπη συνταγή χοιρινού από την ολοκαίνουργια εκπομπή της,  Cinemam! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

1 πλεξούδα χοιρινή
Για τη σάλτσα
1 ½ φλιτζ.τσαγ. πετιμέζι
1 ½ φλιτζ.τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ.σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ.σουπ. ξύδι λευκό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ.σουπ. μέλι
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
4 γαρύφαλλα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ.σουπ. αλάτι
1 κουτ.σουπ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κουτ.σουπ. πιπέρι ροζ
2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
4 μήλα κομμένα
2 κρεμμύδια κομμένα

Οδηγίες:

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ροζ πιπέρι σε μια κατσαρόλα για 25’.
Αφού βράσουν τα σουρώνετε και ρίχνετε το ζουμί στο μπλέντερ και το βρασμένο κρεμμύδι και το αλέθετε.
Βάζετε σε ένα ταψί την χοιρινή πλεξούδα και τη ψήνετε αφού την έχετε αλατοπιπερώσει και την έχετε αλείψει με τη σάλτσα για 40’ στους 190 .
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε συνέχεια με τη σάλτσα (κάθε 10’) για να μη σας στεγνώσει.
Στα 40’ χαμηλώνετε στους 150 τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνετε για άλλα 40’ αλείφοντας συνέχεια επίσης έχετε προσθέσει τα μήλα και τα κρεμμύδια από δίπλα και συνεχίζετε το ψήσιμο αν δείτε ότι σας αρπάζει καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.

Tips

Δείτε την εκπομπή της Μυρσίνης Λαμπράκη κάθε Τετάρτη στις 8.45 μ.μ. στη Novalife