BACK

Πιτάκια με ανθότυρο και φέτα

Η γεύση θα σας αποζημιώσει για την παραπάνω δουλειά που θα κάνετε για το άνοιγνα του φύλλου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

 

Για τη ζύμη


2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
(αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο)

Για τη γέμιση


½ κιλό φρέσκο ανθότυρο
160 γρ φέτα θρύμμα
1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο
ψιλοκομμένη μέντα σε ποσότητα ανάλογη με τη γεύση που θέλετε

Για το τηγάνισμα


2-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

 

Βάζετε το ζεστό γάλα σε ένα μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά.

Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Την ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι αλεύρι και με το αλάτι.

Συνεχίζετε να προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μισού φλιτζανιού, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε επί 10 λεπτά.

Η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.

Η ζύμη θα φουσκώσει και θα γίνει σαν σφουγγάρι.

Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τα τυριά, τα αβγά και τη μέντα.

Για να κάνετε τα πιτάκια, ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά.

Έχετε κοντά σας ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Παίρνετε μία μπάλα ζύμη και την ανοίγετε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνετε.

Σκεπάζετε τα φύλλα με ένα πανί, ώστε να μην ξεραθούν.

Κόβετε το κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 και μήκους 40 εκατοστών περίπου.

Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγετε τριγωνικά.

Βουτάτε στο λάδι τα ακροδάχτυλά σας και πιέζετε τις πλευρές του τριγώνου ώστε να κολλήσουν καλά.

Το βάζετε στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε 3 με 4 λεπτά. Γυρίζετε το πιτάκι με μια σπάτουλα και το τηγανίζετε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Συνεχίζετε, αντικαθιστώντας το λάδι κάθε 5 ή 6 πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά.