BACK

Πιπεριές και τσίλι με αυγά

Πικάντικη συνταγή με πιπεριές και τσίλι με αυγά. Σε όσους αρέσουν τα καυτερά αυτό το φαγητό είναι ο ιδανικός συνδυασμός.Σερβίρετε ιδανικά με μια κρύα ελαφριά μπύρα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπερια κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
6 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.γλ. κομμένη φρέσκια μέντα
4 αυγά
κλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι με χοντρό πάτο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε τις πιπεριές και το τσίλι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές.
Προσθέτουμε τις ντομάτες στο μείγμα από πιπεριές, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά, προσέχοντας να διατηρήσουν τα λαχανικά το σχήμα και την υφή τους.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μέντα ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρεσει, θυμάι, ρίγανη, θρούμπι.
Χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα τετράγωνα μέσα σε ένα πυρέξ. Η καλύτερα τα βάζουμε σε ατομικά πυρεξάκια.
Δημιουργούμε μια εσοχή στα λαχανικά και προσθέτουμε από ένα αυγό στο καθένα.
Αφήνουμε να ψηθούν για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
 

Γαρνίρουμε με κλαράκια μέντας και σερβίρουμε.

Tips

Αν προτιμάμε μπορούμε να ψήσουμε τα αυγά στο τηγάνι. Δημιουργούμε τέσσερις εσοχές στο μείγμα και σπάμε μέσα τα αυγά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ρίχνοντας από πάνω ζουμί κατά διαστήματα. Αντί για μέντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυόσμο.