BACK

Πατάτες τηγανητές με τζατζίκι

Το ελληνικότερο ντιπάκι το τζατζίκι συνοδευόμενο από την μεγάλη γεύση της  τηγανητής πατάτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

Για τις πατάτες

 

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια στο μέγεθος περίπου ενός γυναικείου μικρού δακτύλου
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

 

Για το τζατζίκι

 

1 μικρό αγγούρι

1 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
δυόσμο ή μαϊντανό και άνηθο για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Για το τζατζίκι

 

Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεπλένουμε το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά.
Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή υφασμάτινη πετσέτα
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο

 

 

Τηγανητές πατάτες

 

Στεγνώνετε τις πατάτες.
Ζεσταίνετε ένα δάκτυλο λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και βάζετε όσο πιο πολλές πατάτες χωράνε στον πάτο του τηγανιού.

Σκεπάζετε με το καπάκι και τις αφήνετε να σιγοτηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε το καπάκι, δυναμώνετε αρκετά τη φωτιά και γυρνάτε προσεκτικά τις πατάτες, κατά προτίμηση μια-μια, μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να τηγανιστούν όλες καλά.
Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με αλάτι και ρίγανη