BACK

Πατάτες στον φούρνο με μυρωδικά

Μια συνταγή για πατάτες με μυρωδικά στον φούρνο, που θα συνοδέψει όλα τα ρόστα της Κυριακής και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 1/2 κιλό μικρές n μέτριες φρέσκες πατάτες με το φλούδι, πλυμένες με βούρτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
·4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 2/3 φλ.  ελαιόλαδο
1 φλ.  ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη ή μαντζουράνα, δεντρολίβανο) ή ξερά από 1 κουταλιά σούπας από το καθένα
1 κ.σ.  χαλέπικο πιπέρι ή μπόλικο πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι και πιπέρι
1/4 φλ.  ζωμός κότας

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε  το φούρνο στους  200 o C.
Κόψτε στη μέση ή στα τέσσερα την κάθε πατάτα και διαλέξτε ένα ταψί που να τις χωράει όλες σε μία στρώση. Βάλτε σε μίξερ ή μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο,
το λάδι, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το κύμινο. Λιώστε σε πολτό και περιχύστε τις πατάτες.
 Προσθέστε το ζωμό, βάλτε αλάτι και ανακατέψτε καλά με τα χέρια.
Ψήστε για 20 λεπτά. Ανακατέψτε τις πατάτες και συνεχίστε να ψήνετε για 25-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως. 
 

Tips

Αν είστε vegetarian προσθέστε λευκό κρασί αντί για ζωμο