BACK

Πατάτες στο φούρνο με κύμινο

Πικάντικο συνοδευτικό που κάνει την καλύτερη παρέα σε λευκό κρέας ή ψητό ψάρι, αλλά μπορεί εξίσου να καταναλωθεί μόνο του ως ελαφρύ κυρίως με λίγο στραγγιστό γιαούρτι για δροσιά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1200 γρ. πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
4 κ.σ.κύμινο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε, βουρτσίζουμε με συρμάτινο σφουγγαράκι τις πατατούλες κάτω από τη βρύση.
  • Στεγνώνουμε και κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

1. Απλώνουμε τις μισές πατάτες στη σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και ψήνουμε για 15 λεπτά.

2. Βγάζουμε τη σχάρα, αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, χαράζουμε μια δυο μικρές μαχαιριές στη σάρκα της κάθε πατάτας και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

3. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το κύμινο να καβουρδιστεί και να δώσει το άρωμά του

4. Προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί.

5. Αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες, περιχύνουμε με το αρωματικό λάδι και σερβίρουμε.