BACK

Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε

Η καλύτερη αρχή για ένα καθιστό γεύμα ή ένα ελαφρύ τσίμπημα μπροστά στην τηλεόραση.Συνοδέψτε τη με ξανθιά μπύρα ή λευκό κρασί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

2-3 μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ αμύγδαλο ψίχα
χυμό από 1 λεμόνι
1κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200γρ. Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί, λεπτοκομμένο
Χωριάτικο ψωμί με προζύμι (κατά προτίμηση)

Οδηγίες:

Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ.

1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα τους στο γκριλ ή στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να έχουν μαλακώσει εσωτερικά.

2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τα σπόρια και το κοτσάνι και τις στύβουμε καλά.

3. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μαϊντανό, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Κόβουμε λεπτές φέτες από το ψωμί και τις ψήνουμε στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί και να μη γίνει πολύ σκληρό.

5. Αλείφουμε την κάθε φέτα με μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώνουμε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Tips

Αν θέλετε ανακατέψτε τη σάλτσα της μελιτζάνας με λίγο γιαούρτι για να γίνει πιο κρεμώδης.