BACK

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα - Bufetti

Ένα μπισκότο που θα αγαπήσουν τα παιδιά με την υπέροχη μυρωδιά από το βούτυρο και την γλύκα της μαρμελάδας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (26 votes)

Συστατικά:

 

Περίπου 25 κομμάτια


150 γρ βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αυγών
70 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
Μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο

Οδηγίες:

Ένα γλυκό κατευθείαν από την Τεργέστη, Bufetti a l'ussera, που η γιαγιά αλλά και στην συνέχεια η μητέρα μου έφτιαχνε πάντα στις γιορτές.

Η αγαπημένη παιδική ανάμνηση ήταν όταν ανοίγαμε την λακουβίτσα στα άψητα μπισκότα και βάζαμε την μαρμελάδα.

Συνεχίζοντας την παράδοση κάθε γιορτή ξαναζωντανεύω τις παιδικές γλυκές μου αναμνήσεις.

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο και δουλεύουμε  καλά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και συνεχίζουμε το δούλεμα να ενσωματωθούν.
Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και εν συνεχεία το αλεύρι σιγά σιγά.
Αφού το ζυμώσουμε καλά το κάνουμε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και  πλακέ.

 

     


Με το δάκτυλο μας φτιάχνουμε στο κέντρο τους ένα λακουβάκι και βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο ή μαρμελάδα ροδάκινο


Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

 

Στα νειάτα μου η γιαγιά έφτιαχνε μόνο μαρμελάδα βερίκοκο και ροδάκινο.

Σήμερα μπορείτε να βάλετε μία καλή μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους και να φτιάξετε ένα μοντέρνο μπισκότο.

Η μαγεία όμως του κλασσικού δεν αλλάζει !

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: