BACK

Μουσταλευριά - Συνταγή από την Τήνο

Μία πατροπαράδοτη συνταγή για ένα  λατρεμένο γλύκο που στάζει... μουστο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (14 votes)

Συστατικά:

6 φλιτζάνια έτοιμο βρασμένο μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι ή κορν φλάουρ ή σιμιγδάλι ψιλό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
κανέλα
σουσάμι

Οδηγίες:

1. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 5 φλιτζάνια του μούστου να βράσουν. Στο έκτο φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το αλεύρι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντάς το διαρκώς για να μη σβολιάσει, έως ότου ο μούστος πάρει μια βράση.

2. Αφήνουμε το μούστο να σιγοβράσει, για περίπου 10΄. Κατόπιν ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι καρύδια και την αρμπαρόριζα, και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρις ότου ο μούστος γίνει διαυγής και δέσει.

3. Σερβίρουμε τη μουσταλευριά σε βρεγμένα ρηχά πιάτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα με τα υπόλοιπα καρύδια και με σουσάμι.

 

Κυκλάδων Γεύσεις της Νικολέττας Δελατόλα - Φωσκόλου