BACK

Κοτόπουλο με πάπρικα

 

Πικάντικο κοτόπουλο με άρωμα πάπρικας που του ταιριάζει πολύ. 
 
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

 

1 1/2-2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
3 κ.γλ. αλεύρι
2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. πιπέρι
4 κ.σ. λίπος κοτόπουλου ή μαργαρίνη
1-1/2 φλ. κομμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. πάπρικα
1 φλ. βραστό νερό
 

Οδηγίες:

 

1. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. 
2. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λίπος (ή τη μαργαρίνη). 
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λίπος (ή τη μαργαρίνη). 
4. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 60-90 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Tips

Συνοδεύστε με πατάτες τηγανιτές!