BACK

Κις Λωραίν με ζύμη γιαουρτιού

Μία πλούσια σε γεύση κις λωραίν.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Συστατικά:

 

Υλικά για τη ζύμη
1 συσκ. γιαούρτι Total 2% 200g
300 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
5 γρ αλάτι
25 γρ ζάχαρη
1 τεμ αυγό


Υλικά για τη γέμιση


250ml Γάλα «10» (πλήρες)
100ml κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ πλήρης
100 γρ Τρικαλινό, τριμμένο
100 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
4 κρόκοι αυγών
αλάτι, πιπέρι
1 κτγ μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

 

Σε κάδο μίξερ χτυπήστε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και το αυγό.
Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν πλήρως συμπληρώστε το γιαούρτι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη.
Τοποθετείστε το φύλλο σε μία βάση τάρτας, φροντίζοντας κάθε σημείο της να καλυφθεί καλά.
Αφαιρέστε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα.
Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/