BACK

Κιμάς για μακαρόνια Μπολονέζ

Αυτή η συνταγή με  κιμά γιά μακαρόνια Mπολονέζ είναι τόσο πλήρης που σιγουρεύει την επιτυχία !

Μας φέρνει  γεύσεις παιδικές τότε που οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, αφιέρωναν άπειρες ώρες στην κουζίνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (11 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κιμά χωρίς λίπος χοντροκομμένο
 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο ζωμό βοδινού
Μαϊντανό  ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ τηγάνι  και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω  τα κρεμμύδια με το μισό ελαιόλαδο και μόλις ξανθύνουν προσθέτω τον κιμά.

Τσιγαρίζω αρκετά μέχρι να σκουρύνει πολύ ο κιμάς και να εξαφανιστούν τα νερά.

Στη συνέχεια και αφού σχεδόν ο κιμάς έχει ψηθεί, προσθέτω τον πελτέ, τον μαιντανό, την κονσέρβα με την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο ζωμό μοσχαριού και τα αφήνω να πάρουν μία βράση με μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω για μία περίπου ώρα.

Δεν βάζω καθόλου νερό, θέλουμε ο κιμάς να είναι ψημένος και όχι βρασμένος.

Στο τέλος προσθέτω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύω.
 

Tips

Γιά πιό πλούσια γεύση ανακατέψτε 500 γρ χοιρινό κιμά λαιμού με 500 γρ μοσχαρίσιο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν έχουμε ντομάτες κόκκινες με έντονη γεύση αντικαθιστώ την κονσέρβα με ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες.