BACK

Κικιτσόπιτα - Γιαννιώτικη πίτα με ντοματίνια και ελιές

Τραγανή Γιαννιώτικη πίτα με ντοματίνια και ελιές

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

15 κ.σ. αλεύρι μπλέ

1 κ.σ. αλάτι

νερό όσο πάρει

2 αυγά

βούτυρο πρόβειο ή Κερκύρας

πάπρικα

​ντοματίνια

μαύρες ελιές Καλαμών

Οδηγίες:

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο αλλά όχι νερουλό. Στο τέλος χτυπημένα τα αυγά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο -200ο , βάζουμε στο λεπτό ταψί του φούρνου  ελαιόλαδο και το αφήνουμε στον φούρνο λίγο να κάψει – έτσι δεν θα μας κολήσει η ζύμη όταν την ρίξουμε.

Το βγάζουμε  από το φούρνο και ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το μείγμα μας έτσι ώστε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού – πρέπει να είναι ένα λεπτό στρώμα.

Από πάνω ρίχνουμε  τα κομμένα ντοματίνια τίς ελιές και  αρκετές κουταλιές βούτυρο - δυστυχώς δεν είναι για δίαιτα - πασπαλίζουμε με την πάπρικα και βάζουμε στο φούρνο (200ο πάνω-κάτω) περίπου για 35΄-40΄όσο να ροδίσει από πάνω και να έχει γίνει τραγανή.

Τήν βγάζουμε από το φούρνο και την τεμαχίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλύτερα να την σερβίρετε  ζεστή.