BACK

Γρήγορη μηλόπιτα με αχλάδια και κράμπλ

Αυτή η γρήγορη μηλόπιτα με αχλάδια και κράμπλ θα σας ενθουσιάσει με την γεύση και την ευκολία της.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

6 μήλα Ζαγοράς

4 αχλάδια

1 φλ. σταφίδες ξανθές

Χυμό από 1 λεμόνι
150 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακιά
1 κ.σ κανέλα

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. γαρίφαλο

 

Για το κράμπλ

200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι

 

 

 

Οδηγίες:

Για την γέμιση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα μπαχαρικά, το χυμό από το λεμόνι, τις σταφίδες και την μαύρη ζάχαρη.

 

Για το κράμπλ

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα τρία υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια και με τα χέρια μας τρίβουμε τα υλικά μαζί  μέχρι να γίνουν σαν χοντροκομμένα ψίχουλα.

Βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ την γέμιση με τα φρούτα και από πάνω απλώνουμε τα ψίχουλα του κράμπλ.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κράμπλ και να ψηθούν τα μήλα μας.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή με λίγο ζάχαρη άχνη.