BACK

Γκασπάτσο, σούπα με ψητά ντοματίνια και κόλιανδρο

Το καλύτερο ορεκτικό για ένα γεύμα με κρέας είναι μία δροσερή σούπα ντομάτας! Το ψήσιμο που προηγείται μελώνει τα υγρά της ντομάτας και δίνει στη σούπα μία πολύ περιεκτική και δεμένη σύσταση και ένα φανταστικό άρωμα! Μπορείτε εξίσου όμορφα να τη συνοδεύσετε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό ντοματίνια ή ντομάτες
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ.  ζάχαρη
1 lt ζωμό κότας
1 αγγούρι ψιλοκομμένο με τη φλούδα, χωρίς τα σπόρια του
1 κίτρινη πιπεριά
λίγο μαϊντανό
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
3 φέτες ψωμί για τοστ

Για το σερβίρισμα
100ml λάδι
2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
200 γρ. ξυνομυζήθρα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και βασιλικό.
3. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
4. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό το σκόρδο και το ζωμό. Βράζουμε για 10 λεπτά
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψωμί και τα περνάμε από το μπλέντερ και το σουρωτήρι.

Για το σερβίρισμα
1. Φτιάχνουμε το λάδι κόλιανδρου, χτυπώντας στο μπλέντερ το λάδι με το κόλιανδο και τα περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και τούλι.
2. Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με τη ξυνομυζήθρα και ραντίζουμε με λάδι κόλιανδρου.