BACK

Γαρίδες σαγανάκι

Από τα πιο κλασικά πιάτα θαλασσινών, συνήθως παρόν στο τραπέζι με τα ούζα! τώρα μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας, με τις παραλλαγές που νομίζετε ότι ταιριάζουν και αρέσουν στη γεύση σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

1 κιλό γαρίδες,
4 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι,
πάπρικα καυτερή
1 κοφτή κ.γλ. ζάχαρη
150 γρ. τυρί φέτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ.  κονιάκ
1 κύβος κοτόπουλου
1 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:

1. Βράζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι.

3. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να σοταριστούν.

4. Σβήνουμε με λίγο κονιάκ, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγο να βράσει για να ξεμυρίσει το αλεύρι.

5. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξανθαίνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και τον κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.


6. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ή μικρό ταψί, ρίχνουμε από επάνω το μαϊντανό και το τυρί σε κύβους και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί.