BACK

Φραντζόλα γεμιστή με κοτόπουλο

Απίθανο γευστικό σάντουιτς εύκολο και γρήγορο που τρώγεται κάθε στιγμή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

1 φουσκωτή χωριάτικη φραντζόλα των 500 γρ.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη, γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι & αλάτι
2 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

Κόψτε μια φέτα κατά μήκος από τη κορφή της φραντζόλας και αφαιρέστε την ψίχα. Ψιλοκόψτε τη και αναμείξτε τη με την κρέμα. Ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο και κόψτε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240° C. Σε τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και εξακολουθήστε να σοτάρετε ανακατεύοντας για 10-12 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι, το σκόρδο, την πάπρικα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την ψίχα του ψωμιού. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.

Βάλτε το ψωμί στο φούρνο και αφήνοντας τη πόρτα μισάνοιχτη, ψήστε για 10 λεπτά, για να σκληρύνει. Βγάλτε το, και χαμηλώστε το φούρνο στους 180° C.

Γεμίστε το ψωμί με το μείγμα του κοτόπουλου. Σκεπάστε με τις φέτες του μπέικον και ψήστε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και να γίνει το μπέικον κριτσανιστό.

Βγάλτε από το φούρνο, αφαιρέστε το μπέικον και θρυμματίστε το. Κόψτε σε φέτες το ψωμί και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο μπέικον.