BACK

Φιλέτο πέρκας με σάλτσα ντομάτας-ελιάς

Ένας γευστικός τρόπος να απολαύσουμε το ψάρι με το λευκό και άπαχο κρέας. Με ντομάτα, κρασί και ελιές η πέρκα μας γίνεται πραγματικά απολαυστική και μεσογειακή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

800 γρ. πέρκα φιλέτο
1/4 φλ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. νερό
2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ.  σπασμένη γλυκιά πιπεριά
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1/4 φλ.ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Ξεπαγώνουμε την πέρκα φιλέτο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε χονδρές λωρίδες 4 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτάτο κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το κρασί, το λεμόνι, τη ρίγανη, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.

3. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας, τις ελιές στη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για10-15 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Για να μην κολλήσει το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα.

4. Σερβίρουμε πρώτα το ψάρι στο πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
 

Tips

Συνοδεύουμε τα φιλέτα πέρκας με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.