BACK

Φασόλια γιαχνί

Νόστιμα φασόλια με κόκκινη μεστή σάλτσα, που αρέσει πολύ και στα παιδιά. Συνοδεύστε οπωσδήποτε με φέτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (10 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό ξερά φασόλια
150 ml ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κιλό ώριμες nτομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό.

1. Βράζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν κάπως. Στην πρώτη βράση αλλάζουμε το νερό, βάζουμε καινούριο αλατισμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο για μία ώρα περίπου.

2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντάς τα μέχρι να ροδίσουν.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό και το μαϊντανό, αφήνουμε να μαγειρευτούν σιγά-σιγά.

4. Όταν τα φασόλια έχουν μισογίνει, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μαζί με το μείγμα της ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να γίνουν κανονικά τα φασόλια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό στο φαγητό.


5. Όταν η σάλτσα δέσει, βάζουμε το φαγητό σε μια βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε.