BACK

Αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Ωραία, εύκολη και νοστιμότατη λύση για μπουφέ, barbeque και φαγητό στο χέρι ένα καλοκαιρινό ή ανοιξιάτικο μεσημερο-απόγευμα! Κεμπάμπ απ' τα χεράκια σας, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού! Καλύτερη συνοδεία μία κρύα μπύρα στο χέρι, επίσης!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό αρνίσιο κιμά, κατά προτίμηση από μπούτι, χωρίς να αφαιρεθεί κανένα κομμάτι από το λίπος
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο (καυτερό πιπέρι)
κυπριακές πίτες

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 φλ. ψιλοκομμένο αγγουράκι με τη φλούδα του

Οδηγίες:

1. Ζυμώνουμε τον κιμά σε μια λεκάνη μαζί με το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το καυτερό πιπέρι.

2. Πλάθουμε μακρόστενα κεφτεδάκια, μήκους περίπου 6-7 εκατοστών το καθένα.

3. Τα καλύπτουμε με μεβράνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, αναμειγνύοντας σ’ ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το δυόσμο, το αγγούρι και τον άνηθο.

5. Βάζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

6. Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκρίλ, στους 180°C μέχρι να ψηθούν και από τις δυο πλευρές.

7. Κόβουμε στη μέση τις πιτούλες, βάζουμε  ένα φύλλο μαρουλιού, 2-3 φετούλες από τις ντομάτες, λίγη σάλτσα γιαουρτιού και 1-2 κομμάτια κεμπάπ.
 

  • Γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.