BACK

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών

Το τί μυρωδικά θα βάλετε σε αυτή τη κρούστα έγκειται αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας προτιμήσεις. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

4 κιλά αρνί
​2 φρυγανιές
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ.σούπας φύλλα δεντρολίβανο
2-3 κλωνάρια ματζουράνα ή φρέσκια ρίγανη
1 κουτ.σούπας ξερή ρίγανη
2-3 φύλλα φασκόμηλο
7-8 κλωνάρια μαϊντανό
5 κλωνάρια μάραθο ή άνηθο
2 κουτ. σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
αλάτι και μπόλικο πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο ορίζοντια στη μέση

Οδηγίες:

Πλύντε το κρέας και σκουπίστε το με χάρτινη πετσέτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°c.
Στο μπλέντερ λιώστε τις φρυγανιές,το σκόρδο,το δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα αρωματικά χορταράκια,την κάππαρη,το κουκουνάρι,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε ελαιόλαδο για να κάνετε μείγμα σαν αλοιφή.Αλείψτε το κρέας από όλες τις μεριές.
Βάλτε το κομμένο σκόρδο σε ταψί και περιχύστε με το κρασί.Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα κομμάτια του αρνιού,βάλτε τα στο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά.
Πετάξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε αλλα 15-20 λεπτά,να ροδίσει η κρούστα του αρνιού.
Βγάλτε από το φούρνο,σκεπάστε πάλι με αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνει 10 λεπτά το κρέας, προτού να το κόψετε για να σερβίρετε.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: