BACK

Τηγανητός γαλέος με σάλτσα αρωματικών & πουρέ κολοκύθας

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (1 vote)

Συστατικά:

"Για τον πουρέ κολοκύθας
500 γρ. πατάτες
500 γρ. κολοκύθα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
80 γρ. βούτυρο
125 ml ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
αλάτι
μοσχοκάρυδο

Για το ψάρι
4 φιλέτα γαλέου Καλλιμάνη, περίπου 160 γρ. το καθένα
αλάτι & άσπρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
250 ml ζωμό ψαριού
125 ml ξηρό λευκό κρασί
150 γρ creme fraiche"

Οδηγίες:

Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ κολοκύθας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμες σε αλατισμένο νέρο και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας είτε ένα πιρούνι είτε ειδικό σκεύος για πουρέ.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και τα 40 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ σιγοβράζουμε τα κομμάτια κολοκύθας προσθέτοντας 40 γρ. βούτυρο, το κουρκουμά και ένα μικρό φλιτζάνι νερό.

Όταν μαλακώσει η κολοκύθα, την κάνουμε και αυτή πουρέ και τη προσθέτουμε στο πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, ξίδι και μοσχοκάρυδο κατά τη προτίμησή μας.

Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε βούτυρο για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού, το λευκό κρασί και βράζουμε. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε την crème fraiche και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι που να εξατμιστεί και να μείνει η μισή ποσότητα.

Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε το γαλέο με πουρέ και τη σάλτσα.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: