BACK

Νιόκι πατάτας με πέστο αλά Genovese

Μια Ιταλική πάστα συνοδευόμενη με μια κλασική σάλτσα πέστο, για τους λάτρεις των χειροποίητων ζυμαρικών. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

Για τα νιόκι

1 κιλό πατάτες
250 γρ. αλεύρι
1 ολόκληρο αβγό
αλάτι
Για το πέστο
2 κ.σ κουκουνάρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικός
½ ποτηράκι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
½ φλ. πεκορίνο  και  ½   φλ. παρμεζάνα
 

Οδηγίες:

Για το πέστο 

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι, το σκόρδο και το βασιλικό, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα τριμμένα τυριά.
 
Για τα νιόκι 
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις ξεφλουδίζουμε, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το αβγό και τα 2/3 από το αλεύρι.
Δουλεύουμε τη ζύμη γρήγορα με τα χέρια, ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μαζί. 
Πλάθουμε ένα κορδόνι διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών. Μετά κόβουμε μικρούς κυλίνδρους μήκους 2-3 εκατοστών.
Ρίχνουμε τα νιόκι σε νερό που βράζει  και τα αφήνουμε  περίπου 2  λεπτά η μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και μαζί με το λιγοστό νερό που θα παίρνουν μαζί τους τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά με τρεις τέσσερις κουταλιές σάλτσα πέστο.
Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά κουνώντας το τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
 

Tips

Να θυμάστε ότι τα άβραστα νιόκι διατηρούνται στην κατάψυξη, αρκεί να τα βάλουμε αμέσως μόλις τα πλάσουμε, γιατί αλλιώς η πατάτα μαυρίζει. Μετά μπορούμε να τα ρίξουμε παγωμένα στο νερό που βράζει.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: