BACK

Κρητικές πρωτεϊνες σε πεντοζάλη Σχίνου (Ψαρονέφρι με γραβιέρα Κρήτης και κρέμα Σχίνου)

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου μας δίνει μια συνταγή γεμάτη γεύση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 κομμάτια ψαρονέφρι (180-200 γρ. το καθένα)
200 γρ. γραβιέρα,
100 ml κρέμα γάλακτος,
ένα ποτήρι κόκκινο κρασί,
σπόρια σχίνου,
λίγη ντεμί γκλας,
αλάτι, πιπέρι.
 

Οδηγίες:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το τρυπάμε στο κέντρο και το γεμίζουμε με κομμάτια γραβιέρας. Το σοτάρουμε στο τηγάνι και το τελειώνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας, προσθέτουμε τον σχίνο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτοντας την ντεμί γκλας και την κρέμα. Ραφινάρουμε την σάλτσα, την τοποθετούμε στα πιάτα και στη συνέχεια το κρέας κομμένο σε ομοιόμορφες φέτες.

Σερβίρουμε με χορταρικά και πατάτες.

 

 

Το πάντρεμα 

Το αχτύπητο δίδυμο «Κοτσιφάλι - Μανδηλάρι» από την Κρήτη συναντά με άνεση και υπεροψία το λιπαρό ψαρονέφρι, ενώ το Αγιωργήτικο της Νεμέας κουμπαριάζει προκλητικά με τη γρραβιέρα. Όσο για το Cabernet Sauvignon του κυρ-Θανάση θα σας μείνει αξέχαστο με το συγκεκριμμένo πιάτο.

 

 

 

Από το βιβλίο "Το Πάντρεμα Οίνων και Εδεσμάτων" του Δημήτρη Χατζηνικολάου

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: